Miljöpolicy

Miljöpolicy

Hällberga bilskrot är auktoriserad av länsstyrelsen. Vi på lägger stort fokus på miljön, För det är något som påverkar oss alla. Alla anställda hos Hällberga bilskrot har ett genuint miljötänk för att motverka belastning på miljön. Delarna som återvinns av skrot bilar, därefter säljs till kunder som söker begagnade bildelar eller exporteras utomlands.

Det är en del av bilen livcykel att det ska skrotas. Och du kan låta oss ta hand om din gamla bil, det är en viktig del av miljöarbetet. Vi på Hällbergabilskrot är en auktoriserad bilskrot i Stockholm som ser till att din bil ska skrotas på rätt sätt. Farligt avfall ska skickas vidare för att inte hamna i kretsloppet och delar som kan återanvänds ska säljas eller exporteras utomlands. För att göra det så enkelt så möjligt för våra kunder, vi erbjuder gratis hämtning i för bilar i Stockholm, Södermanland, Västmanland och andra närliggande områden.

Vad händer med bilen när den hamnar hos oss på Hällberga bilskrot?

När vi får in din bilar, vi ska skrota det på bästa miljövänligt sätt möjligt. Alla anställda hos Hällberga bilskrot har ett genuint miljötänk för att motverka belastning på miljön. Processen av skrotning går så har:

  1. Batteri och glasrutor tas om hand och sorteras i container.
  2. Kylmedia i luftkonditionering system tas om hand.
  3. Oljor från motor, växellåda, bakaxel samt bromsar töms. I samma steg tas också kylvatten och spolarvätska om hand.
  4. Samtliga hjul monteras av.
  5. Airbagarna detoneras.
  6. Framaxelbalken monteras bort och hela motor/växellåda paketet monteras ut. Katalysatorn monteras bort.
  7. Nu är bilen klar för pressning. Bilen pressas ihop till en kub. Syftet med att pressa bilen är att den ska ta så lite plats som möjligt när den ska transporteras fragmentering.
  8. Fragmentering. Karossen slås sönder i småbitar för att sedan sorteras upp efter vad det är för typ av metall. Stål, aluminium och koppar sorteras upp i olika fraktioner. Men även tyg och plaster tas om hand separat.

Och när allt är klart säljs metallarna vidare till andra företager som smälter metallerna så det blir nya metaler. Och andra delar av bilen som motor, Katalysatorn och mer, ska säljs till andra privatpersoner som söker efter begagnade bildelar. Eller det kommer vara förpackat i behållare och sedan skickas utomlands, så de kan bli användas igen.